Da li živite u dobro vođenoj zgradi i kako to da znate?

Kažu da je svakome dobro tamo gde je rođen, ili tamo gde je navikao. Neke stvari, poput okruženja u kojem živimo, uzimamo zdravo za gotovo. Tek kada se susretnemo sa nečim boljim, zamislimo se da li možda i mi možemo bolje. Tako je i sa zgradom u kojoj živimo.

Lokacija, ali i još ponešto

Jedina stvar na koju ne možemo da utičemo kada je zgrada u kojoj živimo u pitanju jeste lokacija. Zgrada je tu gde je. Ali kako ona izgleda, koliko je čista, da li u njoj sve funkcioniše kako treba, to su već stvari na koje mi, odnosno upravnik zgrade koga odaberemo, i te kako možemo da utičemo. Danas, kada nam na raspolaganju stoje profesionalni upravnici zgrada, kao i službe održavanja i čišćenja, kvalitet života u zgradi je u našim rukama.

Šta je dovoljno čist ulaz?

Pre nego što zakoračimo u svoj stan, mi prethodno prolazimo kroz ulaz u kom živimo. Kada razmislimo na taj način, ne možemo a da se ne zapitamo, da li je ulaz dovoljno čist i ako nije, zbog čega nije? Upravo to je jedan od zadataka upravnika zgrade, da vodi računa o higijeni. O tome svaka zajednica stanara treba da vodi računa kada bira svog upranika zgrade. Jer, samo potpuno čisto je dovoljno čisto. Nema razloga za drugačiji kriterijum.

Mogu da pustim decu samu napolje?

Da li pratite svoju decu do igrališta i kasnije odlazite po njih, jer ne želite da sama ulaze u ulaz, posebno ako je mrak? Razmislite da li se i sami osećate bezbedno u svom ulazu ako se kasnije vraćate kući? Ako ste se makar malo zamislili o ovome nakon ovih redova, onda znači da vaš upravnik zgrade ne vodi dovoljno računa o bezbednosti zgrade. Bezbednost zgrade u kojoj živimo je jedan od najvažnijih pokazatelja kvaliteta života u samoj zgradi, kao i kriterijum na osnovu kojeg treba da procenite rad svoj upravnika zgrade.

Koliko često idete stepenicama umesto liftom?

Ukoliko se svaki put kada pozovete lift zapitate da li će on i stići do vas, nešto u vašoj zgradi ne funkcioniše dobro. Zgrada, osim što treba da bude čista i uredna, mora da bude i funkcionalna, a to je već jedan od važnijih zadataka upravnika zgrade. Kako biste znali da je vašom zgradom rukovođeno na pravi način, vaš upravnik zgrade mora da brine o tome da se liftovi uredno servisiraju, da sve zajedničke prostorije služe onome čemu su namenjene, kao i da je zgrada administrativno vođena uredno i pravovremeno.

Uvek insistirajte na tome da svi ovi kriterijumi budu ispunjeni na najbolji mogući način, jer je to posao upravnika zgrade. Ne zaboravite, upravnik zgrade je vaš izbor i izbor vaših komšija. 

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ANGAŽUJTE PROFESIONALNOG UPRAVNIKA ZGRADE

Još članaka

Kako da zgrada uštedi na energiji?

Svakoga dana, slušamo o energetskoj krizi, stezanju kaiša, merama štednje, a u poslednje vreme i o nečemu na šta smo (srećom) gotovo i zaboravili –

Pet osobina vrhunskog upravnika zgrade

Svi se sećamo predsednika kućnog saveta iz vremena kada smo bili deca. To su obično bili penzioneri, zaduženi za menjanje sijalica i redovno očitavanje vodomera