Sa kim sve sarađuje profesionalni upravnik zgrade?

Profesionalni upravnik zgrade je zadužen za celokupno funkcionisanje stambene zgrade tokom cele godine. Taj posao naravno ne može da obavlja sam, već mu je za to potreban ceo tim ili mreža spoljnih saradnika koji će mu, svako u svom domenu, pomoći da svi aspekti stambene zgrade za koje je zadužen upravnik zgrade funkcionišu kako treba. Od administracije, finansija, održavanja, tehničke ispravnosti, pa sve do pravnog zastupanja zgrade, sve su to oblasti o kojim profesionalni upravnik zgrade mora da zna ponešto i da poznaje osnove, ali gde stručne poslove mora da prepusti pouzdanim partnerima koji su za to stručni i koji za to imaju iskustva. A ko su sve stručnjaci sa kojima upravnik zgrade sarađuje?

Finansije

Pravilno vođenje finansija je osnov za normalno funkcionisanje stambene zgrade i nešto o čemu profesionalni upravnik zgrade mora da vodi računa tokom cele godine. Kao i svako pravno lice, tako i stambena zgrada mora da vodi svoje knjige i da ima uredno vođene finansije. Osim ukoliko je profesionalni upravnk zgrade stručnjak iz te oblasti, za taj posao je važno da odabere pravog knjigovođu sa kojim će uspešno sarađivati.

Tehničko osoblje

Održavanje zgrade je jedno od najkompleksnijih poslova kada je pitanju posao profesionalnog upravnika zgrade. Sistem grejanja, elektrika, liftovi, samo su neke od stavki tehničkog održavanja zgrade za koje je neophodno imati pouzdane partnere. Ne može se očekivati od samog profesionalnog upravnika zgrade da ume da popravlja lift, ali mora da bude odgovoran za pronalaženje pravog partnera iz ove oblasti i zajedno sa njima napravi plan održavanja liftova.

Isti je slučaj i sa održavanjem električnih instalacija u stambenoj zgradi, što je mnogo više od zamena sijalica. I za ove, kao i za mnoge druge tehničke poslove, upravnik zgrade mora da pronađe pravog, proverenog i odgovornog partnera.

Službe održavanja

Prvi sneg samo što nije, a sa njim i „zimske radosti“ poput čišćenja snega ispred ulaza stambene zgrade, mokri tragovi cipela u hodnicima i otrešen sneg u liftu… Profesionalni upravnik zgrade je zadužen da zgrada normalno funkcioniše u zimskom periodu, za šta mora da pronađe odgovarajuće saradnike. Kada sneg napada tokom noći, svi žele da njihov ulaz bude očišćen među prvima, ali samo zgrada koja ima sposobnog upravnika zgrade sa pouzdanim partnerima, to može i da očekuje.

Ovo su samo neki od saradnika upravnika zgrade, koji čine pouzdanu mrežu koja život svakog stanara čini spokojnim. Jedna od najvažnijih odlika profesionalnog upravnika zgrade je upravo to da ima sposobnost da okupi pravi tim saradnika koji će zajedno sa njim raditi na tome da zgrada uvek funkcioniše na najbolji mogući način.

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ANGAŽUJTE PROFESIONALNOG UPRAVNIKA ZGRADE

Još članaka

Kada pozvati upravnika zgrade?

Profesionalni upravnik zgrade je na neki način glava kuće u kojoj svi živimo, neko ko vodi računa o intertesima zgrade i svih stanara. Upravnik zgrade