Kako da zgrada što duže ostane „nova“ i koja je uloga upravnika zgrade?

Kao kada kupimo nov automobil, pa dajemo sve od sebe da nam što duže bude „nov“, tako i kada se uselimo u novoizgrađenu stambenu zgradu, osećamo se posebno i želimo da živimo u novom zauvek! Vreme niko ne može da zaustavi, ali dobar profesionalni upravnik zgrade i te kako može da uspori vreme i da uz pravilno održavanje zgrade učini sve da zgrada što duže izgleda kao nova. I zaista postoje zgrade u koje kada uđete imate utisak da ste ušli u tek useljenu zgradu, iako znate da je zgrada tu dvadeset ili trideset godina. Zašto je to tako?

Upravnik zgrade koji zna svoj posao

Upravnik je glava kuće i od njega uglavnom polazi sve. Da li biste nov automobil poverili šegrtu u majstorskoj radionici da ga održava? Naravno da ne! Isto tako, kada je nova zgrada u pitanju, najbolje je posao poveriti profesionalcu! Licenca za upravnika zgrade i iskustvo su važni preduslovi kako bi zgrada što duže izgleda kao da je tek useljena.

Pravilno održavanje

Jedan od glavnih poslova upravnika zgrade je tehničko održavanje zgrade. Iako ste se možda uselili u novosagrađenu stambenu zgradu, sve stvari koje vam sada deluju da će trajati zauvek, zahtevju pravovremeno i stručno tehničko održavanje. Od liftova, sistema za grejanje, elektičnih instalacija, zajedničkih prostorija… Sve to mora da organizuje upravnik zgrade izborom pravih partnera i pravovremenim planiranjem održavanja. Bez toga, zgrada će ubrzano propadati, liftovi će se kvariti, sijalica neće biti i zgrada će „ostariti“ pre vremena.

Higijena stambene zgrade

Prvi utisak nove zgrade svakako odaje njena čistoća. Jednom zapuštena stamebna zgrada jako teško može ponovo da zasija kao nova. Zbog toga je potrebno da o njoj brine profesionalni upravnik zgrade, posebno ako je reč o novogradnji, kako bi što duže ostala nova. Iako možda na prvi pogled može da deluje kako bezazlen posao, planiranje čišćenja zgrade i održavanje higijene stambene zgrade u kojoj boravi nekoliko stotina ljudi, vrlo je zahtevan i odgovoran posao, koji najbolje može da obavlja licencirani upravnik zgrade.

Bezbednost stanara

Zgrade koje deluju staro i dotrajalo, samim tim deluju i jako nebezbedno. Upravo to je jedna od funkcija stambene zgrade o kojoj profesionalni upravnik zgrade mora da vodi računa. Savremeni sistemi za bezbednost koji podrazumevaju sisteme za nadzor, snimanje, senzore i najsavremenije aplikacije i softvere, podrazumevaju da se o njima brine profesionalac.

Sve ovo navodi na zaključak da novouseljena stambena zgrada zahteva upravnika koji će učiniti da svi stanari žive u novogradnji dugi niz godina, ne menjajući adresu, a sve to uz odlične cene upravnika zgrade!

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn