Da li živite u dobro vođenoj zgradi i kako to da znate?

Kažu da je svakome dobro tamo gde je rođen, ili tamo gde je navikao. Neke stvari, poput okruženja u kojem živimo, uzimamo zdravo za gotovo. Tek kada se susretnemo sa nečim boljim, zamislimo se da li možda i mi možemo bolje. Tako je i sa zgradom u kojoj živimo.

Lokacija, ali i još ponešto

Jedina stvar na koju ne možemo da utičemo kada je zgrada u kojoj živimo u pitanju jeste lokacija. Zgrada je tu gde je. Ali kako ona izgleda, koliko je čista, da li u njoj sve funkcioniše kako treba, to su već stvari na koje mi, odnosno upravnik zgrade koga odaberemo, i te kako možemo da utičemo. Danas, kada nam na raspolaganju stoje profesionalni upravnici, kao i službe za održavanje zgrada i čišćenje zgrada, kvalitet života u zgradi je u našim rukama.

Šta je dovoljno čist ulaz?

Pre nego što zakoračimo u svoj stan, mi prethodno prolazimo kroz ulaz u kom živimo. Kada razmislimo na taj način, ne možemo a da se ne zapitamo, da li je ulaz dovoljno čist i ako nije, zbog čega nije? Upravo to je jedan od zadataka upravnika zgrade, da vodi računa o higijeni. Svaka zajednica stanara treba da vodi računa o izboru upravnika zgrade. Jer, samo potpuno čisto je dovoljno čisto. Nema razloga za drugačiji kriterijum.

Mogu da pustim decu samu napolje?

Da li pratite svoju decu do igrališta i kasnije odlazite po njih, jer ne želite da sama ulaze u ulaz, posebno ako je mrak ili ako ne funkcioniše zaključavanje ulaznih vrata zgrade? Razmislite da li se i sami osećate bezbedno u svom ulazu ako se kasnije vraćate kući? Ako ste se makar malo zamislili o ovome nakon ovih redova, onda znači da vaš upravnik zgrade ne vodi dovoljno računa o bezbednosti zgrade. Bezbednost zgrade u kojoj živimo je jedan od najvažnijih pokazatelja kvaliteta života u samoj zgradi, kao i kriterijum na osnovu kojeg treba da procenite rad svog upravnika zgrade.

Koliko često idete stepenicama umesto liftom?

Ukoliko se svaki put kada pozovete lift zapitate da li će on i stići do vas, nešto u vašoj zgradi ne funkcioniše dobro. Zgrada, osim što treba da bude čista i uredna, mora da bude i funkcionalna, a to je već jedan od važnijih zadataka upravnika zgrade. Kako biste znali da je vašom zgradom rukovođeno na pravi način, vaš upravnik zgrade mora da se pobrine za redovno servisiranje i održavanje liftova i da sve zajedničke prostorije služe onome čemu su namenjene, kao i da je zgrada administrativno vođena uredno i pravovremeno.

Uvek insistirajte na tome da svi ovi kriterijumi budu ispunjeni na najbolji mogući način, jer je to posao upravnika zgrade. Kada je u pitanju upravnik zgrade cena je često pristupačna, ne zaboravite da je odabir dobrog upravnika vaš izbor i izbor vaših komšija. 

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn