Kada pozvati upravnika zgrade?

Upravnik zgrade je na neki način glava kuće u kojoj svi živimo, neko ko vodi računa o intertesima zgrade i svih stanara. Posao upravnika zgrade je se bavi svim onim poslovima koji su neophodni da bi zgrada normalno funkcionisala tokom cele godine, kao što je tehničko održavanje zgrade, održavanje zgrade, bezbednost zgrade i svih stanara, briga o protivpožarnoj zaštiti, vođenje računa o redovnom servisiranju i održavanju liftova u zgradi, visinski radovi, organizovanje zimske službe, kao i poslovi vezani za finansije i zastupanje zgrade kao pravnog lica.

Čini se da uz sve te redovne poslove koje upravnik zgrade obavlja, nema previše vremena za rešavanje „malih“ problema, svakodnevnih, sa kojima se stanari susreću i ne znaju kome bi prvo trebalo da se obrate. Za mnoge od tih problema, adresa je baš upravnik zgrade, a ovo su neke od tih situacija:

Kršenje kućnog reda u zgradi

Koliko puta vam se desilo da nakon napornog radnog dana, ili tokom vikenda, poželite da predahnete i uživate u miru i tišini svog doma, a da vredni komšija baš tada upali hilti bušilicu i nadoknadi sve poslove u kući za prethodnih pet godina? Istini za volju, važeći kućni red ne ostavlja baš mnogo vremena za garantovanu tišinu, ali ipak se i za to vreme nekada treba izboriti. Iako je prvi korak onaj ljudski, ljubazno zamoliti komšiju da ispoštuje kućni red, nekada je potrebna organizovana reakcija koja, pored komunalne milicije, uključuje i obraćanje upravniku zgrade, koji može da kao predstavnik zgrade dodatno apeluje na sve da se kućni red poštuje.

Asistencija pri radovima

Kada vršite radove u svom stanu, nekada je neophodno obezbediti isključivanje vode u vertikali, osposobiti teretni lift, obezbediti parking mesto najbliže ulazu u stambenu zgradu, obezbediti prilaz krovu ili drugim zajedničkim prostorijama. Kako se ne biste sami snalazili, jedna osoba je ta koja uvek može da vam pomogne u ovakvim poslovima, a to je upravnik zgrade.

Pravna pomoć

Ukoliko želite da zatražite određenu dozvolu iz domena građevine ili komunalnih pitanja, profesionalni upravnik zgrade vam obično može pomoći oko saveta kojoj službi da se obratite.

Rešavanje sporova

Suživot u stambenoj zgradi često uzrokuje i različite vrste konflikata. Obično su to banalne stvari oko pitanja ko na šta ima pravo, ko je kome uzrokovao neku materijalnu štetu (oštećenja prilikom radova u sl.), ko je prvi prekršio kućni red i tako dalje… Da konflikti ne bi eskalirali, jedna od instanci za pomoć i neku vrstu medijacije može da bude i upravnik zgrade, kao osoba koja se ipak više od ostalih stanara razume u pitanja stanovanja i može da doprinese što bržem rešenju konflikta.

Ukoliko vam je potreban profesionalni upravnik na kojeg se možete osloniti, kontaktirajte nas i uverite se u najbolje cene upravnika zgrade!

Podeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn